fbpx
Eurohotel Leeuwarden
Eurohotel Leeuwarden

Eurohotel in Leeuwarden héél eigentijds met Guestkey

Jessanne Boersma en Jochem van der Schoot zetten Eurohotel Leeuwarden op de kaart

Eurohotel in Leeuwarden héél eigentijds met Guestkey

Jessanne Boersma en Jochem van der Schoot zetten Eurohotel Leeuwarden op de kaart

Friese hotels bereiden zich voor op een druk vakantieseizoen. Er worden nu veel vakanties geboekt bij Friesland Holland Travel Service, de reisorganisatie van het bureau voor toerisme van Fryslân. In de periode van coronastilte voor de storm hebben veel hoteliers hun zaken opgeknapt, kamers bijgebouwd en grotere fietsenbergingen gecreëerd. Omdat er lange tijd niet veel gasten waren, konden de verbouwingen en opknapbeurten van kamers zó gepland worden, dat de klanten geen last van de werkzaamheden hadden. Sommigen zijn nog druk bezig, zoals Jessanne Boersma (bedrijfsleidster) en Jochem Van Der Schoot, eigenaar van het Eurohotel in Leeuwarden. Van der Schoot heeft ook Amicitia Hotel Sneek in handen.

Eurohotel Friesland

Het duo pakt het radicaal aan, vooral op de eerste en tweede verdieping van het 45 kamers en twee appartementen tellende cityhotel. De 24 vertrekken worden helemaal gestript tot de kale betonvloer in beeld komt, waarna schilders, vloerenleggers en inrichters aan de slag gaan. Al ligt het hotel aan een verkeersplein, in de kamers hoor je geen storende geluiden. Dat komt niet alleen door de isolatie van de kamers, maar ook door de herinrichting van het plein. Als je je van het verkeer afwendt, tref je veel gezelligheid en een aangename huiselijke sfeer aan in het flatgebouw. Het restaurant WKNDS heeft een nieuwe pvc-vloer met parketlook en de aankleding is verder verfraaid met aanlokkelijke toeters en bellen, zoals een wijnrek met nieuwe spannende wijnen. Nauwelijks zichtbaar, maar hij is er wel: een ioniserende TNO-goedgekeurde luchtreiniger die corona-aerosolen om zeep helpt.

 

Guestkey voor Eurohotel Leeuwarden

Primeur: guest key
Ook virusveilig én handig is de nieuwe toegangsprocedure voor de hotelkamers. Als gast krijg je bij de receptie een WhatsAppje op je smartphone met een link naar GuestKey. Daarmee kun je de deur van je kamer open ‘swipen’, maar ook allerlei nuttige informatie over het hotel en de omgeving binnenhalen en bestellingen bij de receptie en de keuken doen. Het Eurohotel is, zover bekend, het eerste hotel in Noord-Nederland dat met GuestKey werkt. Guest Key is een product van de Hotek Hospitality Group in het West-Brabantse Etten-Leur.

Jochem van der Schoot: “GuestKey is een volledig cloud hosted platform waarmee je altijd in staat bent om direct te communiceren met je gast. Het is eenvoudig om real time wijzigingen in de web-app aan te brengen, bijvoorbeeld om nieuwe promoties of belangrijke berichten te uploaden. Maar ook alles om de ontvanger goed te informeren. Tevens biedt GuestKey een uitstekende mogelijkheid om sales te genereren, rechtstreeks via de app interface.”

Wie geen smartphone heeft, of niet overweg kan met digitale informatie op de handy, die krijgt een conventionele keycard. Mechanische sleutels hebben ze in het Eurohotel niet meer.