fbpx

Hotek versnelt uitrol van webapp om keycards in hotels te vervangen

Bron: Channel Connect

Laaste update: maandag 26 oktober 2020, 15:22

Hotelbeveiligingsexpert Hotek rolt versneld de webapplicatie GuestKey uit waarmee hotels hun keycards en hotelmappen kunnen vervangen. Daarmee kunnen hotels voldoen aan strakke hygiëne-eisen in het coronatijdperk.

GuestKey is een webapplicatie waarmee gasten de deur van hun hotelkamer kunnen openen. Het is een vervanger van de volgens Hotek onhygiënische keycards die nu in veel hotels in gebruik zijn. De applicatie vervangt ook de informatiemappen die hotels vaak aan gasten geven.

De webapp was al langer in ontwikkeling, maar volgens Hotek is de vraag ernaar juist nu groot. Hotels stellen zich in op de anderhalvemetersamenleving, bijvoorbeeld met kuchschermen bij de receptie en pijlen op de vloer voor looprichtingen. Het vervangen van keycards en hotelmappen kan onderdeel zijn van de maatregelen, laat Hotek weten.

Op vrijdag 8 mei is de lancering van GuestKey bij Golden Tulip Ampt van Nijkerk. Hotek heeft daar alle 123 hoteldeuren voorzien van de technologie. Daarmee kunnen gasten de eigen hoteldeur en de deur van het zwembad openen, maar ook de roomservice oproepen. Dit gaat door de webapp te openen op iedere moderne mobiele telefoon. Een aparte app downloaden is niet nodig.